preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Besplatan Office s 1 TB prostora za pohranu svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola!

Safety Net

Aplikacija ima kviz, igre, natjecateljsko bodovanje, materijale o internetu i društvenim mrežama, sigurnost, zaštita, korisni linkovi... sadržaji za roditelje i učenike! Podržano od Carneta.

 

Gastro smotra 2018.

20. SMOTRA (Gastro smotra)

Kotizacija za nastavnike i ravnatelje 150,00 kn po osobi, uplata na račun Škole IBAN: HR9523300031100056951
Prijava u Vetis (otvorena)
Rezervacija i prijava na e-mail hotela info@hotel-bisevo.com

ili telefonski:
tel.++385 21 713 279
tel.++385 21 713 144
tel.++385 21 717 985
fax.++385 21 713 098


 Na službeni e-mail Škole ured@ss-amkaramaneo-vis.skole.hr

potrebno je poslati ispunjenu tablicu sa koktelima i menijem (poželjna je fotografija menija radi prezentacije)


Molimo sudionike da sa sobom donesu inventar koji koriste za spravljanje jela i barskih mješavina! Prijevoz za hotel „Biševo“ je gradski prijevoz na relaciji Vis-Komiža ili u vlastitoj organizaciji-osobnim automobilima i sl.

Za sve potrebne informacije vezane za pripremanje  jela možete se obratiti na  mob. 098 916 9636- Mario, 
a za spravljanje barskih mješavina na mob. 091 784 0302- Darka.

Hodogram

Petak 11.5.2018.
12:00 sati  Dolazak na Vis trajektom, odlazak u Komižu i smještaj u hotelu „Biševo“, ručak
15:00 sati  Dogovor
18:00 sati  Spravljanje barskih mješavina-Pizzeria „Plaža“ uz prigodan domjenak (ispred hotela „Biševo“)
20:30 sati  Svečano otvaranje Smotre (hotel „Biševo“)
Seminar za ravnatelje i nastavnike (petak 1. dio, subota 2. dio)
21:00 sati  Prezentacija i degustacija jela

Subota 12.5.2018.
Doručak
Drugi dio seminara, izlet po otoku
dolazak u Komižu
Večera, druženje

 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U BADMINTONU

Naša ekipa u sastavu: Jozo Ćukušić (4.e),  Antonio Marunica (4.g) i Dario Sablić (4.g) osvojili su prvo mjesto u županiji u badmintonu. Bravo dečki! 

Odabrane ponude za izvanučioničku nastavu u Pragu

ODLUKA O DVIJE NAJPOVOLJNIJE PONUDE


Na drugom sastanku Povjerenstva za provedbu javnog poziva i odabir najpovoljnije ponude, održanom 6. veljače 2018. godine u 17:30 sati u školi,  od dvije pristigle ponude utvrđeno je da su obje valjane.

To su ponude sljedećih putničkih agencija:

1. Destinations F-TOURS d.o.o., Trg Hrvatske bratske zajednice 3, 21 000 Split

2. Magellan, putnička agencija d.o.o., Plinarska 2, Split

 Na roditeljskom sastanku, koji će se održati 19. veljače  2018. (ponedjeljak) u 17:30 sati u školi, bit će odabrana najpovoljnija ponuda.

Nadnevak objave: 6. veljače 2018.

 


ODLUKA O ODABIRU NAJPOVOLJNIJE PONUDE


Na roditeljskom sastanku  održanom 19. veljače 2018. godine u 17:30 sati u prostorijama  škole za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave u Prag  je jednogalsnom odluukom svih prisutnih roditelja odabrana putnička agenicija Magellan d.o.o.

 Nadnevak objave: 20. veljače 2018.

 

,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati''

U listopadu 2017. godine, u orgarizaciji Ureda za suzbijanje zlouporabe droga održan je godišnji sastanak Radne skupine za Sustav ranog upozoravanja  u slučaju pojave novih psihoaktivnih tvari u Republici Hrvatskoj. Zadatak Radne skupine je savjetovanje Ureda o provedbi opće strategije Nacionalnog informacijskog sustava za droge, metodama prikupljanja i analize podataka, komunikacijskoj strategiji i daljnjem razvoju, aktualnim temama i trendovima koji se pojavljuju na području novih psihoaktivnih tvari, predlaganje aktivnosti i mjera te sudjelovanje u izradi radnih dokumenata i stručne literature.
 

Na godišnjem sastanku predstavljen je nacrt brošure namijenjene informiranju roditelja o novim psihoaktivnim tvarima, te je sa članovima spomenute radne skupine usuglašena konačna verzija brošure ,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati ". Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, svrha prodmetne brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.
S obzirom na aktualnost problematike novih droga i njihove pojavnosti na tržištu RH, kao i trendove koji ukazuju kako je Hrvatska iznad europskog prosjeka po konzumiranju novih droga među mladima zamoljeni smo od strane Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske da ovu hvalevrijednu brošuru objavimo na internetskim stranicama naše škole.

BROŠURA.pdf

Natječaj za dodjelu stipendija

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj 2017./2018. godini.

Tekst Natječaja kao i obrasci za prijavu nalaze se na sljedećoj internetskoj poveznici:

https://branitelji.gov.hr/vijesti/natjecaj-za-dodjelu-stipendija/1884.

 
 
 
Godišnja nagrada „Luka Ritz“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu godišnje nagrade „Luka Ritz“ koji je dostupan na sljedećoj poveznici:

https://mzo.hr/hr/javni-poziv-za-podnosenje-prijedloga-za-dodjelu-godisnje-nagrade-luka-ritz-za-promicanje-tolerancije

Javni poziv za podnošenje prijedloga otvoren je do 20. travnja 2018. godine.

Video-natječaj Euroscola

Otvoren je novi video-natječaj Euroscola na kojeg se mogu prijaviti mladi od 16 do 18 godina i osvojiti put na simulaciju plenarne sjednice Europskog parlamenta u Strasbourgu za 24 učenika i 2 mentora iz 3 najbolje plasirane pobjedničke škole u siječnju ili veljači 2018. godine. Natječaj je otvoren od 22. studenoga do 4. prosinca 2017. godine.

Pravila i uvjete sudjelovanja te sve dodatne informacije o natječaju, kao i obrazac za prijavu radova možete pronaći na sljedećoj poveznici:

http://www.europarl.europa.eu/croatia/hr/za_mlade/euroscola/prijavi-se-do-4.12-video-natje-aj-euroscola-za-sve-srednje-skole-u-hrvatskoj.html.

INA Freshhh

INA je otvorila prijave za online natjecanje Junior Freshhh koje će četvrtu godinu zaredom okupiti srednjoškolce iz cijele Hrvatske koji će se u tročlanim timovima boriti za pobjedu rješavajući zanimljive i zahtjevne zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije.

Junior Freshhh natjecanje održava se u dva kruga; u prvom krugu timovi se natječu u virtualnom svijetu rješavajući zadatke iz područja prirodnih znanosti u zanimljivoj igri koja ih vodi kroz Inina postrojenja i temeljne djelatnosti, dok drugi krug okuplja pet najbolje plasiranih timova iz prvog kruga koji se za pobjedu bore uživo. Članovi timova koji se izbore za prva tri mjesta osvojit će vrijedne nagrade, a nagrada očekuje i školu iz koje stigne najveći broj prijava (oprema po izboru u vrijednosti od 5000kn).

Svi zainteresirani srednjoškolci se mogu uključiti u Junior Freshhh natjecanje do 24. studenog 2017. putem stranice www.juniorfreshhh.ina.hr, gdje su također dostupne sve informacije o igri i rokovima, postupku prijave i pravilima, a druženje s Inom mogu nastaviti i na Facebook stranici Junior Freshhh Croatia.

 
JAVNI POZIV UČENICIMA I NASTAVNICIMA

Javni poziv za prijavu učenika na testiranje i stjecanje statusa polaznika Centra izvrsnosti iz:

- matematike 

- informatike

- novih tehnologija

 

Javni poziv za prijavu nastavnika te drugih zainteresiranih osoba za stjecanje statusa mentora i za rad u Centru za izvrsnost iz:

- matematike

- informatike

- novih tehnologija.

 

Više o prijavama na testiranje učenika za sudjelovanje u radu Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije možete pronaći na linkovima:

http://www.dalmacija.hr/novosti/clanak/centri-izvrsnosti-splitsko-dalmatinske-zupanije-javni-poziv 

http://ci-sdz.hr/budi-i-ti-medu-najboljima-prijavi-se-na-testiranje-centar-izvrsnosti-splitsko-dalmatinske-zupanije-prijave-od-24-31-10-2017/

 

 

STIPENDIRANJE-Obavijest o produljenju roka prijave

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je izmjene Otvorenog javnog poziva za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godinu.

 

Uslijed povećanog interesa učenika srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) produžuje se rok zaprimanja prijava za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ do 31. listopada 2017. godine.

 

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 18.000.000,00 kuna, od čega je 85% sredstava iz Europskog socijalnog fonda a 15% iz nacionalnih sredstava.

 

Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte na adresu:

 

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

„Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB

 

Sve informacije o Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. god. te popis tražene dokumentacije, dostupni su na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo

OBAVIJEST ČLANOVIMA VIJEĆA UČENIKA

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
SREDNJA ŠKOLA ANTUN MATIJAŠEVIĆ KARAMANEO

KLASA: 602-03/17-12/01
URBROJ: 2190-05-01-17-01

Vis, 15. rujna 2017. godine

 

OBAVIJEST O PROMJENI DATUMA ODRŽAVANJA

SJEDNICE VIJEĆA UČENIKA

Konstituirajuća sjednica Vijeća učenika umjesto u petak, 15. rujna 2017. godine u 10.30 sati održat će se u PONEDJELJAK, 18. rujna 2017. godine u 16.30 sati u školskoj knjižnici s istim dnevnim redom

Ravnateljica: Tončica Poduje Vojković, prof.

OBAVIJEST ČLANOVIMA VIJEĆA UČENIKA

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
SREDNJA ŠKOLA ANTUN MATIJAŠEVIĆ KARAMANEO

KLASA: 602-03/17-12/01
URBROJ: 2190-05-01-17-01

Vis, 14. rujna 2017. godine

OBAVIJEST ČLANOVIMA VIJEĆA UČENIKA

Temeljem članka 161. Statuta Srednje škole Antun Matijašević Karamaneo sazivam konstituirajuću sjednicu Vijeća učenika koja će se održati u petak, 15. rujna 2017. godine u 10.30 sati u školskoj knjižnici.

D n e v n i     r e d:

  1. Biranje predsjednika Vijeća učenika, zamjenika i zapisničara
  2. Ovlasti Vijeća učenika, prava i obveze iz Zakona o odgoju i obrazovanju osnovnoj i srednjoj školi i Statutu Škole
  3. Upoznavanje s pravilnicima
  4. Razno

                                                                                          Ravnateljica: Tončica Poduje Vojković, prof.

 

UWC

Natječaj za pohađanje dvogodišnjih UWC programa u generacijama 2018.-2020.
i kratkih ljetnih programa uz stipendiranje
tekst natječaja i mrežni obrasci za prijavu dostupni su na adresi:
http://www.uwc.hr/index.php/kandidati/natjecaj-2018-2020
originalni dokument u pdf formatu je ovdje.

Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godinu.

 

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).

 

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva iznose 18.000.000,00 kuna, od čega je 85% sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz nacionalnih sredstava.

 

Ukupni iznos potpore koja se može dodijeliti je 9.000,00 kuna po učeniku, za školsku godinu 2017./2018. (od 01.09.2017. do 31.08.2018. godine).

 

Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 1.9.2017. do 13.10.2017. godine na adresu:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

„Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB

 

Sve informacije o Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ te popis tražene dokumentacije, dostupni su na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo  

 

NAPOMENA: Molimo da na potvrdama o redovitom školovanju naznačite naziv zanimanja, razred te da li je zanimanje JMO!

POPIS UDŽBENIKA

Popis udžbenika za školsku godinu 2017./18. se nalazi u izborniku Nasttava -> Popis udžbenika (http://ss-amkaramaneo-vis.skole.hr/popisudzbenika )

OSKAR ZNANJA

Ovogodišnja dodjela priznanja Oskar znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održana je 29. lipnja 2017. u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Već treću godinu zaredom naša škola ima oskarovca. Mia Vojković i njena mentorica Alma Vodopija okrunjeni su oskarom za osvojeno prvo mjesto na natjecanju Opisujemo sustave. Čestitamo Miji i mentorici!

IZBORI ZA PREDSTAVNIKA RADNIKA U ŠK. ODBOR
Pravilnik o izmjeni Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera

Na temelju članka 86. stavka 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (»Narodne novine«, broj 87/08., 86/09., 92/10., 105/10. – ispravak, 90/11., 5/12, 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), ministar znanosti i obrazovanja donio je 28. prosinca 2016. 

PRAVILNIK O IZMJENI PRAVILNIKA O KRITERIJIMA ZA IZRICANJE PEDAGOŠKIH MJERA (PDF)

 

Odluka o subvencioniranju nabave školskih udžbenika
Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera

Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera (pdf)

U Narodnim novinama br.: 94/2015. objavljen je Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera.

Pravilnik je stupio na snagu 10. rujna 2015. godine.

 

E-škole


Tražilica

E-dnevnik


OBRASCI

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


RASPORED ZVONA

jutarnja smjena

1. 08,00 – 08,45

2. 08,50 – 09,35

3. 09,40 – 10,25

veliki odmor 10,25 – 10,45

4. 10,45 – 11,30

5. 11,35 – 12,20

6. 12,25 – 13,10

7. 13,10 – 13,55

 

popodnevna smjena

1. 14,00 – 14,45

2. 14,50 – 15,35

3. 15,40 – 16,25

veliki odmor: 16,25 – 16,45

4. 16,45 – 17,30

5. 17,35 – 18,20

6. 18,25 – 19,10

7. 19,10 – 19,55


Korisni linkovi

Forum
preskoči na navigaciju