preskoči na sadržaj
POPIS UDŽBENIKA

Popis udžbenika za školsku godinu 2017./18. se nalazi u izborniku Nasttava -> Popis udžbenika (http://ss-amkaramaneo-vis.skole.hr/popisudzbenika )

PRIGOVORI NA REZULTATE DRŽAVNE MATURE

ŠKOLSKO ISPITNO POVJERENSTVO zaprima prigovore na rezultate državne mature u četvrtak, 13.72017., od 09:00 do 12:00 sati i petak, 14.7.2017. od 08:00 do 09:00 sati. Obrazac prigovora možete naći na mrežnim stranicama škole.

http://ss-amkaramaneo-vis.skole.hr/drzavnamatura

DODJELA SVJEDODŽBI

Dodjela svjedodžbi bit će održana u četvrtak, 13.srpnja 2017., u 10:00 sati.

OSKAR ZNANJA

Ovogodišnja dodjela priznanja Oskar znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održana je 29. lipnja 2017. u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Već treću godinu zaredom naša škola ima oskarovca. Mia Vojković i njena mentorica Alma Vodopija okrunjeni su oskarom za osvojeno prvo mjesto na natjecanju Opisujemo sustave. Čestitamo Miji i mentorici!

DRŽAVNA MATURA - VAŽNA OBAVIJEST

Obavještavaju se svi pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. da će se ispit iz

Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina) provesti 28. lipnja 2017. godine (srijeda) u 14 sati. 

 

O načinu na koji će biti organiziran prijevoz bit ćete naknadno obaviješteni.

Ostali ispiti DM provode se prema predviđenom rasporedu.

DRŽAVNA MATURA - VAŽNA OBAVIJEST

 

Danas, 19. lipnja 2017. godine pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. u 9.00 su sati pristupili polaganju ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na A (višoj) i na B (osnovnoj razini).

U jednoj je splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini. Umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja donosi Odluku o odgodi ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini nakon koje će u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja pristupiti  izmjeni Kalendara državne mature 2016./2017.

Točan datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina) bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani student.

 

19. SMOTRA UGOSTITELJSKIH ŠKOLA

OPISUJEMO SUSTAVE

Ovogodišnje Natjecanje i smotra „Opisujemo sustave“ se održavalo 30. i 31. ožujka 2017. godine u Gimnaziji Vladimira Nazora u Zadru. Naša škola je na javnom izlaganju natjecanja nastupala sa četiri rada i to učenica Mia Vojković (2.g) s radom „O trima jazikima“, Jure Atlija (3.g) s radom „Mikroplastika“,  Antonio Ivčević (3.g)  s radom „Utjecaj fizičke aktivnosti na rješavanje logičkih i memorijskih zadataka“ i Matija Vodopija (3.g) s radom „Konzumerizam“. Svi radovi napravljeni su pod mentorstvom prof. Alme Vodopije. Natjecanje je otvoreno u četvrtak, 30. ožujka 2017. u Omladinskom hostelu u Zadru gdje su učenici  rješavali zadatke u sklopu pismenog dijela natjecanja. Javna izlaganja su održana u Gimnaziji Vladimira Nazora  u petak 31. ožujka 2017. Naši učenici su ponovno ostvarili izvaredne rezultate i to:

Mia Vojković - 1. mjesto

Matija Vodopija - 2. mjesto

 Jure Atlija - 4. mjesto 

Antonio Ivčević - 10. mjesto

Čestitamo svim učenicima i njihovoj mentorici, a posebno Miji koja već treću godinu zaredom u našu školu donosi prvo mjesto iz ovog natjecanja!

 

 

IZBORI ZA PREDSTAVNIKA RADNIKA U ŠK. ODBOR
Poluzavršno natj. skuine "jug" u badmintonu

Dana 22.ožujka 2017. u Osnovnoj školi Meterize u Šibeniku je održano Poluzavršno natjecanje skupine “Jug” u badmintonu za osnovne i srednje u kategoriji dječaka i djevojčica.

Učenici naše škole, u sastavu Antonio Marunica (3.g), Dario Sablić (3.g) i Jozo Čukušić (3.e)   osvojili su prvo mjesto u kategoriji mladića i time osigurali nastup na Državnom natjecanju.

Čestitamo dečkima i njihovim voditeljima Ivani Roki i Mislavu Balenu na postignutom rezultatu te im želimo mnogo uspjeha na Državnom natjecanju koje će se održati 24. travnja 2017. godine u Umagu.

Dan sigurnijeg interneta

Poziv na uključivanje u obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 7. veljače 2017. 

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u sklopu djelovanja Centra za sigurniji Internet (www.csi.hr) i ove godine sudjeluje u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta (#DSI2017) provođenjem niza aktivnosti. 

Program ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta obuhvaća:

Online predavanje za učitelje putem Skype for business alata o sigurnosti na internetu, web kamerama, kako prepoznati nasilje na internetu te odgovoriti na pitanja u vezi samog obilježavanja Dana sigurnijeg interneta,
Online predavanje za djecu
Edukacijski paket za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta koji će biti podijeljen školama, u kojem se nalaze radionice za djecu, kviz-diplome (posebne diplome izrađene za roditelje i djecu koje će potaknuti razgovor između roditelja i djece o sigurnosti na internetu), teme literarnih i kreativnih radova te predavanje koje će Centar za sigurniji Internet održati povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta,
Web kviz putem kojeg djeca mogu na sam Dan sigurnijeg interneta 07.02.2017. od 07:00 do 19:00 i osvojiti jedan od tri ponuđena mobitela (kviz će biti postavljen na stranici www.dansigurnijeginterneta.org)
Objavljivanje stručnih članaka te materijala za rad koji će biti dostupni na web stranici Centra za sigurniji Internet,
Raznim promotivnim aktivnostima i dr.

Originalni dokumet možete pročitati ovdje u PDF formatu.

Postavljanje promotivnih stalaka i trajnih ploča

U sklopu projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“, na ulazu u školsku zgradu i u predvorju smo postavili trajnu ploču i promotivni stalak kao znak da je naša škola ušla u pilot projekt koji je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Sakupljanje e-otpada

U akciji prikupljanja elektroničkog otpada koja je održana 26. siječnja 2017. godine, a u suradnji s tvrtkom Tehnomobil, prikupili smo i dali na zbrinjavanje 180 kg različitih otpadnih električnih i elektroničkih uređaja.   

Pravilnik o izmjeni Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera

Na temelju članka 86. stavka 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (»Narodne novine«, broj 87/08., 86/09., 92/10., 105/10. – ispravak, 90/11., 5/12, 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), ministar znanosti i obrazovanja donio je 28. prosinca 2016. 

PRAVILNIK O IZMJENI PRAVILNIKA O KRITERIJIMA ZA IZRICANJE PEDAGOŠKIH MJERA (PDF)

 

e-Škole

Dana 5. prosinca 2016. u našu Školu je  pristigao prvi dio opreme čime je započela realizacija CARNetovog projekta «e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)». Dostavljena oprema je namijenjena učiteljima i stručnim suradnicima škole.

Stigla su nam:

1. Tablet računala - HP, Pro Tablet 10 EE G1 – 17 komada
2. Hibridna računala - Lenovo, ThinkPad Yoga 260 – 6 komada
3. Prijenosna računala - HP, ProBook 640 G2 – 3 komada
4. Torbe za hibridna i prijenosna računala – 9 komada
5. Miševi za hibridna i prijenosna računala – 9 komada

1. TRANSNACIONALNI PROJEKTNI SASTANAK

Erasmus+ Steps 1. Transnacionalni projektni sastanak

28.11.-30.11.2016. Taranto, Italija

 

Na prvom transnacionalnom projektnom sastanku ravnateljica koordinatorske škole I.I.S.S. Archimede Taranto iz Italije, gđa Teresa Statile je najprije ugostila sve sudionike. Diskutiralo se o važnosti strukovnog obrazovanja, Erasmus+ projekata kao i europskoj dimenziji za učenike i njihov budući posao te obrazovnim sustavima zemalja škola partnera.

 Prema unaprijed utvrđenom programu projektnog sastanka, predstavnici škola partnera prof. i ravnateljica Inna Zenkevica, prof Viktorija Gailisa (Latvija), prof. Özlem Çabuk i prof. Hülya Gülen (Turska) te prof Ivana Vrdoljak, (naša škola) su s projektnim koordinatorom, prof. Robertom Bonicom raspravili i dogovorili sljedeće:

1)  Plan aktivnosti za svaki projektni ishod je dogovoren. Projektni partneri su diskutirali o parametrima koji su već analizirani i korištenim tehnikama za prvu analizu mora od ukupno 4 za svaku projektnu godinu. Složili su se da se mjere isti ili slični parametri koristeći sličnu ili po mogućnosti istu opremu za analizu.

2) Projektni partneri su diskutirali o aktivnostima i Moodle platformi što će se koristiti u kreiranju projektnih ishoda: studije, brošure, rječnik, kalendar, videa, posteri.

3) Plan za kvalitetu svih projektnih ishoda je također bio razmatran. Partneri su definirali metodologiju za pojedini projektni ishod. Anketa će biti u svrhu mjerenja plana za kvalitetu svakog projektnog ishoda.

4) Evaluacijski plan će se izraditi na kraju svake aktivnosti, susreta ili ishoda. Plan kvalitete i evaluacije projektnih aktivnosti će se kreirati na Moodlu kroz: anketu, zadatke višestrukog izbora, zadatke otvorenog odgovora, kviz. Evaluacija učeničkih radova će se provoditi pomoću: broja ulaza u Moodle, komunikacije u forumu, interesa te vještina korištenja engleskog jezika. Profesori i učenici će evaluirati sve projektne faze.

Evaluacijski dnevnik će biti vidljiv na platformi Moodle.  Twinspace dnevnik će uključivati fotografije aktivnosti i poveznice na Moodle evaluaciju.

 

5) Svi partneri će kreirati nove rubrike za sve podatke koji budu sakupljeni prilikom svake aktivnosti. Svi podaci će se zatim koristiti u kreiranju projektnih ishoda kao završni korak. Projektni partneri su ponovno pregledali Implementaciju iz projektne prijave i ponovno dogovorili broj projektnih ishoda koje će urediti, objaviti i tiskati u pojedinoj partnerskoj školi. Budući da je jedan partner iz projektne prijave napustio partnerstvo, ostali partneri su razgovarali o dogovorenim projektnim sastancima (short-term exchanges of groups of pupils, transnacionalni projektni susreti) iz projektne prijave. Dogovorili su se oko projektnih susreta prema trenutnoj situaciji u pojedinoj školi, budućim obavezama za ispite i druge Erasmus+ projektne sastanke.

Dogovoreni vremenik projektnih sastanaka je sljedeći:

1.  Short-term exchange of groups of pupils (sastanak profesora i učenika)

       3. 4. 2017.  – 7.4 2017 Taranto, Italija

2. Short-term exchange of groups of pupils (sastanak profesora i učenika)

       2.10.2017. – 6.10. 2017. Vis, Hrvatska

3.  Short-term exchange of groups of pupils (sastanak profesora i učenika)

      7.5.2018. – 11.5. 2018. Taranto, Italija

 

2. Transnacionalni projektni sastanak (sastanak profesora voditelja i koordiantora projekta) 9.4.2018.- 11.4. 2018. Taranto, Italija

Projektni koordinator je dodijelio već dogovorene zadatke ostatku  partnerima u projektu prema kompetencijama njihovog nastavnog osoblja i tehničkim mogućnostima. Period svake pojedine aktivnosti i izrade projektnih ishoda je također ponovno razmotren. Partneri su ustanovili trajanje svake aktivnosti koja se mora realizirati do prvog projektnog sastanka  i na njemu prezentirati ; short-term exchange of groups of pupils (sastanak profesora i učenika) 3. 4. 2017.  – 7.4 2017 Taranto, Italija .

Projektni partneri su također razmotrili program , metodologiju i aktivnosti  za prvi  projektni sastanak učenika i profesora u Tarantu, Italija od 3.4.-7.4.2017. godine.

You Tube kanal projekta i Google Drive projekta će se također kreirati.

Izložba fotografija te video projekcija projektnih aktivnosti, radionica i projektnih sastanaka će se održati u partnerskim škola na otvorenim danima škola.

Dan planete Zemlje, 22. 4. će se obilježiti izložbom fotografija projektnih aktivnosti za studiju bio raznolikosti i brošuru o morskom otpadu.

Projektni partneri su također razmotrili metodologiju za CLIL nastavu na prvom projektnom sastanku.

6) Skype susreti s učenicima i profesorima će se održavati  jednom mjesečno te skype susreti profesora svaka dva mjeseca.

7) Utvrđene su i projektne faze o kojima će se diskutirati na drugom transnacionalnom sastanku. Diskutirati će se i o planu diseminacije na tom sastanku. Partneri su se složili oko suradnje u pisanju završnog izvješća projekta.

ODLUKA O ODABIRU TRI NAJPOVOLJNIJE PONUDE

ODLUKA O ODABIRU TRI NAJPOVOLJNIJE PONUDE ZA VIŠEDNEVNU IZVANUČIONIČNU NASTAVU U DUBROVNIK (BROJ PONUDE: 03/16)


Na četvrtom sastanku Povjerenstva za provedbu javnog poziva i odabir najpovoljnije ponude, održanom 22. studenoga 2016. godine u 17:00. sati u školi,  od sedam pristiglih ponuda odabrane su tri najpovoljnije.

To su ponude sljedećih putničkih agencija:

1. Eklata d.o.o., Osječka 11, Split

2. Magellan, putnička agencija d.o.o., Plinarska 2, Split

3. Kvarner Express International Split, Supilova 38, Split 

Na roditeljskom sastanku, koji će se održati 30. studenog 2016. (srijeda) u 17:30 sati u školi, bit će odabrana najpovoljnija ponuda.

ODABIR TRI NAJPOVOLJNIJE PONUDE

ODLUKA O ODABIRU TRI NAJPOVOLJNIJE PONUDE ZA ŠKOLSKU EKSKURZIJU U DUBROVNIK (PONUDA BROJ: 01/16)


Na drugom sastanku Povjerenstva za provedbu javnog poziva i odabir najpovoljnije ponude, održanom 27. listopada 2016. godine u 12. sati u školi,  od šest pristiglih ponuda odabrane su tri najpovoljnije.

To su ponude sljedećih putničkih agencija:

1. Eklata d.o.o., Osječka 11, Split

2. Magellan, putnička agencija d.o.o., Plinarska 2, Split

3. Perla svjetska putovanja, turistička agencija d.o.o., Ante Starčevića 16, Imotski

Na roditeljskom sastanku, koji će se održati 3. studenog 2016. (četvrtak) u 18 sati u školi, bit će odabrana najpovoljnija ponuda.

Odluka o subvencioniranju nabave školskih udžbenika
POPIS UDŽBENIKA

Popis udžbenika se nalazi na linku!

Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera

Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera (pdf)

U Narodnim novinama br.: 94/2015. objavljen je Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera.

Pravilnik je stupio na snagu 10. rujna 2015. godine.

 

Tražilica

Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


RASPORED ZVONA

jutarnja smjena

1. 08,00 – 08,45

2. 08,50 – 09,35

3. 09,40 – 10,25

veliki odmor 10,25 – 10,45

4. 10,45 – 11,30

5. 11,35 – 12,20

6. 12,25 – 13,10

7. 13,10 – 13,55

 

popodnevna smjena

1. 14,00 – 14,45

2. 14,50 – 15,35

3. 15,40 – 16,25

veliki odmor: 16,25 – 16,45

4. 16,45 – 17,30

5. 17,35 – 18,20

6. 18,25 – 19,10

7. 19,10 – 19,55


OBRASCI

Korisni linkovi

Forum
preskoči na navigaciju