preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
DICA SA ŠKOJA

Suradnja škole i Nautic radija - Komiža

21. rujna 2019.

 

Besplatan Office s 1 TB prostora za pohranu svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola!

Safety Net

Aplikacija ima kviz, igre, natjecateljsko bodovanje, materijale o internetu i društvenim mrežama, sigurnost, zaštita, korisni linkovi... sadržaji za roditelje i učenike! Podržano od Carneta.

 

OBAVIJEST O ŠTRAJKU- 21. listopada 2019. g

Obaviještavaju se učenici i roditelji da u ponedjeljak, dana 21. listopada 2019. godine zbog održavanja štrajka u Srednjoj školi Antun Matijašević Karamaneo, Vis u kojem sudjeluje većina zaposlenika Škole,  nastava će biti u jutarnjoj smjeni

Ukoliko učenici podržavaju nastavnike u njihovom zahtjevima nisu dužni doći u Školu, a ukoliko se odluče doći u Školu nastava će biti organizirana u odgovarajućem opsegu sa nastavnicima koji nisu u štrajku.

Sve upite vezane uz organiziranje nastave i druge oblike odgojno-obrazovnoga rada sa učenicima možete postaviti ravnateljici Almi Vodopija, prof. na njezinu e-mail adresu alma.vodopija@skole.hr. ili na službeni mobitel +38591 510 8086

Ravnateljica: Alma Vodopija, prof.

 

VIŠEDNEVNA IZVANUČIONIČKA NASTAVA U ZAGREB

ODLUKA O ODABIRU NAJPOVOLJNIJE PONUDE


Na roditeljskom sastanku  održanom 3. listopada 2019. godine u 18:00 sati u prostorijama  škole za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave u Zagreb  je odlukom  prisutnih roditelja odabrana putnička agenicija Magellan d.o.o.

 Nadnevak objave: 4. listopada 2019.

 

 

OBAVIJEST

Svi prošlogodišnji stipendisti  u projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ dužni su do 30. rujna 2019. Ministarstvu dostaviti dokaz o opravdanosti korištenja sredstava (fotokopiju svjedodžbe) i ispunjeni Obrazac 2 na adresu:

 

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB

(za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima za 2018. godinu)

Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu

https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo


Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu.

Prijave se zaprimaju isključivo od 10.9.2019. godine. Otvoreni javni poziv je otvoren do 31.10.2019. godine.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08) .

Namjena sredstava je za:

Sufinanciranje troškova školovanja učenicima koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima iz sustava vezanih obrta koja se izvode po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO).

Sredstva se odobravaju u visini do od iznosa opravdanih troškova za:

Iznos potpore koji se može dodijeliti je 1.500,00 kuna po učeniku mjesečno, za školsku godinu 2019./2020. (rujan 2019. godine - kolovoz 2020. godine).

Intenzitet potpore je 100%, a sredstva za odobrene potpore isplaćuju se korisnicima u dva obroka:

-          I razdoblje: rujan 2019. godine - veljača 2020. godine, isplata u I kvartalu 2020. godine,

-          II razdoblje: ožujak 2020. - kolovoz 2020. godine, isplata u II kvartalu 2020. godine.

 

Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 10.9.2019. godine na adresu:

 

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

Prijava na Otvoreni javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu,

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB

Sve informacije o projektu  „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“  za 2019. godinu te popis tražene dokumentacije, mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta: https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo.

Upiti u svezi prijava na ovaj Projekt dostavljaju se isključivo u razdoblju zaprimanja prijava, odnosno od 10. rujna do 31. listopada 2019. godine putem elektroničke pošte na adresu: stipendije2019@mingo.hrili putem telefona: 01/610-6152, radnim danom od 9 do 12 sati.

 


  • Otvoreni javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu

 

 Projekt Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

Javni poziv Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

Prijavni obrazac

Skupna izjava

Obrazac OP stipendiranje

Ugovor

Obrazac 1

Obrazac 2

Pitanja i odgovori

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVNE GODINE

Nova nastavna godina počinje u ponedjeljak 9.rujna 2019. u 14:00 sati (popodnevna smjena). Autobus iz Komiže polazi u 13:00 sati i staje na trajektnom pristaništu.

Obavijest o subvenciji nabave radnih bilježnica - šk.god.2019./2020.

Grad Vis i u školskoj godini 2019./2020. subvencionira nabavu školskih udžbenika i radnih bilježnica za učenike SŠ AMK koji imaju prebivalište na području grada Visa. Više informacija o istom potražite ovdje

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./2020.

Na mrežnim stranicama škole je objevljen popis udžbenika za školsku godinu 2019./20. te ga možete pronaći na POVEZNICI

Ukoliko kupujete udžbenike putem nekog od mrežnih servisa provjerite je li popis usklađen s popisom koji se nalazi na stranicama škole. 

 

Obavijest o upisima u prvi razred

Obavijest o upisima u prvi razred srednje škole za školsku godinu 2019./2020. možete pronaći ovdje.

Obavijest o objavljenom natječaju za upis u 1. razred

Natječaj za upis u I. razred Srednje škole Antun Matijašević Karamaneo školske godine 2019./2020. objavljen je na web- stranici Škole u rubrici Upisi.

Važniji datumi izdvojeni su iz dokumenta te su objavljeni i u posebnom dokumentu. 


Natječaju se može izravno pristupiti na poveznici 'NATJEČAJ'

 

KALKULATOR BODOVA ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU

Obavijest o rokovima Pomoćničkih ispita-Kuhar-JMO

Obaviještavaju se učenici smjera Kuhar-JMO da je objavljen KALENDAR pomoćničkih ispita. 

Kalandar pogledajte ovdje.

O LA LA 365 VEČERA

U sklopu projekta O LA LA 365 udruge Most učenici 3.razreda kuhara pod mentrorstvom Marija Frasa će 4. svibnja 2019. pripremati večeru za splitske beskućnike.     

ZAUZMI STAV

Naša škola započinje s aktivnim sudjelovanjem u projektu ZAUZMI STAV – prevencija ovisnosti na otoku Visu kojemu je, uz udrugu SVIMA, zajedno s OŠ Vis i nositelj.

LETAK PROJEKTA (pdf)

HVAR STORY

Pogledajte promotivno turistički film koji je nastao u sklopu pojekta HVAR STORY. HVAR STORY je  suradnički projekt Srednje škola "Hvar" i Srednje škola "Antun Matijašević Karamaneo" pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, a povodom 150 godina organiziranog turizma u Hvaru. Uživajte!

HVAR STORY 

ŠKOLA ZA ŽIVOT

U četvrtak, 17.svibnja 2018. sklopu projekta „ Škola za život“ našu je školu posjetila gospođa Lidija Kralj, pomoćnica ministrice MZOŠ.

Na radnom sastanku pojasnila je što sve podrazumijeva eksperimentalni program Kurikularne reforme i koje su njegove prednosti. Naša je škola ušla u projekt i to je odabrana zajedno sa još 72 škole (od kojih 26 srednjih) diljem Hrvatske.

Reforma sa sobom nosi brojne prednosti kao što su modernizcija nastave, korištenje digitalnih tehnologija u nastavi, rasterećenje nastavnih sadržaja, a učenici u prvom razredu na korištenje dobivaju tablete, digitalne i papirnate udžbenike te radne bilježnice za općeobrazovne predmete.

Ponosni smo što smo dio ovog projekta i što u svakom trenutku imamo potporu i razumijevanje Ministarstva, što se educiramo iz dana u dan i moderniziramo u svakom pogledu.

,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati''

U listopadu 2017. godine, u orgarizaciji Ureda za suzbijanje zlouporabe droga održan je godišnji sastanak Radne skupine za Sustav ranog upozoravanja  u slučaju pojave novih psihoaktivnih tvari u Republici Hrvatskoj. Zadatak Radne skupine je savjetovanje Ureda o provedbi opće strategije Nacionalnog informacijskog sustava za droge, metodama prikupljanja i analize podataka, komunikacijskoj strategiji i daljnjem razvoju, aktualnim temama i trendovima koji se pojavljuju na području novih psihoaktivnih tvari, predlaganje aktivnosti i mjera te sudjelovanje u izradi radnih dokumenata i stručne literature.
 

Na godišnjem sastanku predstavljen je nacrt brošure namijenjene informiranju roditelja o novim psihoaktivnim tvarima, te je sa članovima spomenute radne skupine usuglašena konačna verzija brošure ,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati ". Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, svrha prodmetne brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.
S obzirom na aktualnost problematike novih droga i njihove pojavnosti na tržištu RH, kao i trendove koji ukazuju kako je Hrvatska iznad europskog prosjeka po konzumiranju novih droga među mladima zamoljeni smo od strane Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske da ovu hvalevrijednu brošuru objavimo na internetskim stranicama naše škole.

BROŠURA.pdf

IZBORI ZA PREDSTAVNIKA RADNIKA U ŠK. ODBOR
Pravilnik o izmjeni Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera

Na temelju članka 86. stavka 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (»Narodne novine«, broj 87/08., 86/09., 92/10., 105/10. – ispravak, 90/11., 5/12, 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), ministar znanosti i obrazovanja donio je 28. prosinca 2016. 

PRAVILNIK O IZMJENI PRAVILNIKA O KRITERIJIMA ZA IZRICANJE PEDAGOŠKIH MJERA (PDF)

 

Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera

Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera (pdf)

U Narodnim novinama br.: 94/2015. objavljen je Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera.

Pravilnik je stupio na snagu 10. rujna 2015. godine.

 

E-dnevnik


OBRASCI

Škola za život

https://skolazazivot.hr/

U našoj školi eksperimentalni program  se provodi u 2. razredu HTT i 2. razredu THK.


E-škole


Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


RASPORED ZVONA

jutarnja smjena

1. 08,00 – 08,45

2. 08,50 – 09,35

3. 09,40 – 10,25

veliki odmor 10,25 – 10,45

4. 10,45 – 11,30

5. 11,35 – 12,20

6. 12,25 – 13,10

7. 13,10 – 13,55

 

popodnevna smjena

1. 14,00 – 14,45

2. 14,50 – 15,35

3. 15,40 – 16,25

veliki odmor: 16,25 – 16,45

4. 16,45 – 17,30

5. 17,35 – 18,20

6. 18,25 – 19,10

7. 19,10 – 19,55


Korisni linkovi

Forum
preskoči na navigaciju