preskoči na sadržaj

Srednja škola "Antun Matijašević Karamaneo" Vis

SHE 2022./2023.

U školskoj godini 2022./2023. nastavili smo s projektom SHE u cilju promicanje zdravlja u školi pružajući informacije, potičući istraživanja, dijeleći dobru praksu, ekspertizu i vještine, kontinuirano zagovarajući zdravlje u našoj školi i  potičući zajedničku suradnju zdravstvenog i obrazovnog sektora. Planirane aktivnosti:

 • predavanja i radionice stručnjaka na temu Mentalno zdravlje učenika
 • praćenje tjelesnih aktivnosti (šetanje, trčanje, vožnja biciklom..) pomoću aplikacija na mobilnim uređajima
 • edukacija o zdravom načinu ishrane
 • priprema zdravih obroka u školskoj kuhinji
 • organizacija Dana bez šećera
 • obilježavanja Svjetskog dana nepušenja
 • predavanja i radionice stručnjaka na temu Pravilna prehrana i tjelesna aktivnost učenika
 • organiziranje predavanja na temu zdravlja za Nastavničko vijeće

su realizirane i predstavljene na Državnom stručnom skupu za odgojno-obrazovne djelatnike u hrvatskoj mreži škola koje promiču zdravlje, SHE mreža škola, u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo koji je održan od 29.-30-06 2023. u Veloj Luci.

Prezentacija svih aktivnosti dostupna na https://carnet-my.sharepoint.com/:p:/g/personal/josipa_poduje_skole_hr/EZ3MzC1xUbFOlARMdTZ-omcBNEZJJrsDaM7kzRnjZUg_zA?rtime=2VkC9zGe20g

Objavila: Josipa Poduje, prof.

Vis, 1.07.2023.


Državni stručni skup

U našoj školi od  29. do 30. kolovoza 2022. održan je dvodnevni državni stručni skup za odgojno-obrazovne djelatnike u hrvatskoj mreži škola koje promiču zdravlje, SHE mreža škola, u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Prilikom otvaranja skupa sudionicima su se obratili Domagoj Pšeničnjak, prof., ravnatelj SŠ Antun Matijašević Karamaneo, iz Visa, Ivo Radica, gradonačelnik grada Visa, dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Momir Karin, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja i dr. Ivana Portolan Pajić u ime ministra zdravstva Vilija Beroša.

Zahvaljujući informatičkoj podršci u školi pri organizaciji i provedbi skupa, bilo je moguće uspješno izmjenjivati izlaganja uživo i online budući da je skup izveden hibridno te da je većina sudionika skup pratila online.

O zanimljivostima iz područja zdravstva, ali i odgoja i obrazovanja, sudionici su imali prilike slušati i raditi na ostvarivanju projektnih zadataka tijekom oba dana stručnoga usavršavanja. Koordinatorice SHE škola izvješćivale su o provedenim aktivnostima tijekom protekle školske godine.

Za doprinos SHE školama dodijeljena su priznanja, a novoizabranih 18 odgojno-obrazovnih ustanova je tijekom skupa dobilo potrebne informacije o početku rada za stjecanje statusa SHE škola školske godine 2022/23.

 

Objavila: Josipa Poduje, prof.

Vis, 30.kolovoza 2022.


SHE - škole koje promiču zdravlje

MREŽA ŠKOLA KOJE PROMIČU ZDRAVLJE

 “SCHOOLS FOR HEALTH IN EUROPE NETWORK FOUNDATION (SHE)”

Koordinator: Josipa Poduje, prof.

Promicanje zdravlja u školama možemo opisati kao „bilo koju aktivnost koju poduzimamo da bismo unaprijedili i zaštitili zdravlje svih unutar školske zajednice“. Promicanje zdravlja u odgojno-obrazovnim institucijama, uključuje zdravstveno obrazovanje o kojemu se sustavno poučava tijekom odgoja i obrazovanja od najranije dobi djece. Nadalje, uključuje i poticaje o važnosti stvaranja zdravog školskog okružja, promicanja zdravlja u školama ostvarivanjem ishoda poučavanja predmetnih i međupredmetnih kurikuluma. Stoga je pravi primjer interdisciplinarnog i holističkog pristupa pri aktivnom uključivanju učenika u rješavanju problema.

U politiku promicanja zdravlja u školskom okruženju, uključeni su svi djelatnici Škole odnosno njih što je više moguće. Budući da je samo cjelovitim načinom djelovanja odnosno provođenjem aktivnosti na razini cijele škole, moguće postići najbolje rezultate sukladno postavljenom planu u školskom kurikulumu, neosporna je uloga škole, ali i potpora lokalne zajednice pri realizaciji programa.

Uloga mreže SHE je djelovati kao europska platforma za promicanje zdravlja u školama pružajući informacije, potičući istraživanja, dijeleći dobru praksu, ekspertizu i vještine, kontinuirano zagovarajući zdravlje u školama, potičući zajedničku suradnju zdravstvenog i obrazovnog sektora te potičući razvijanje i implementaciju nacionalnih politika i promicanja zdravlja u školama.

Planirane aktivnosti:

 • praćenje tjelesnih aktivnosti (šetanje, trčanje, vožnja biciklom..) pomoću aplikacija na mobilnim uređajima
 • edukacija o zdravom načinu ishrane
 • priprema zdravih obroka u školskoj kuhinji
 • organizacija Dana bez šećera
 • obilježavanja Svjetskog dana nepušenja
 • predavanja i radionice stručnjaka na temu Pravilna prehrana i tjelesna aktivnost učenika
 • predavanja i radionice stručnjaka na temu Mentalno zdravlje učenika
 • organiziranje predavanja na temu zdravlja za Nastavničko vijeće
 • kreiranje teme za Dane otvorene nastave
 • Dan ružičastih majica
 • uređenje školskog vrta – Učionica u vrtu
 • uređenje prostora za odmor učenika – Kutak za trenutak

Objavila: Josipa Poduje, prof.

Vis, rujan 2021.


VIRTUALNA ŠETNJA

Virtualna šetnja školom


 https://tinyurl.com/38vt6nfz

eTwinning škola

UPUTE

UPUTE HZJZ, MZO i ŠKOLE ZA SPRIJEČAVANJE EPIDEMIJE COVID-19 


 

E-dnevnik

OBRASCI
Škola za život
E-škole

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

RASPORED ZVONA

1. 08,00 – 08,45

2. 08,50 – 09,35

3. 09,40 – 10,25

veliki odmor 10,25 – 10,45

4. 10,45 – 11,30

5. 11,35 – 12,20

6. 12,25 – 13,10

7. 13,10 – 13,55

 

 

Korisni linkovi
Forum
CMS za škole logo
Srednja škola "Antun Matijašević Karamaneo" Vis / Viškog boja 9, HR-21480 Vis / ss-amkaramaneo-vis.skole.hr / ured@ss-amkaramaneo-vis.skole.hr
preskoči na navigaciju