ERASMUS+ AGRICULTURE 2.0 PROJEKTNI SUSRET NA VISU 4. 10. -10. 10. 2018.
Na projektnom susretu na Visu, naša škola je ugostila 20 učenika i 2 profesorice iz slovenske škole Šolski Center Novo Mesto.
Prvoga dana projekta, proveli smo ih po gradu Visu gdje im je naš profesor Vodopija predstavio otok i grad Vis te pokazao Arheološki muzej u Visu. Nakon obilaska muzeja, uputili smo se u našu školu gdje smo prezentirali naš otok, našu školu te projektne aktivnosti prve godine projekta.
Učenici i profesorice iz Slovenije su još razgledali jedan dio Visa, a to je Kut te zajedno ručali s našim učenicima, profesoricama i ravnateljicom.
Drugoga dana smo otišli u posjet Komiži gdje smo prisustvovali prezentaciji Geo parka otoka Visa koji bi trebao biti proglašen Geo parkom od UNESCO-a 2019. godine. Nakon prezentacije, hodali smo stazama Geo parka u Komiži gdje su naši gosti iz partnerske škole mogli vidjeti uličice Komiže, plažu Kamenice s izvorom vode, proći kroz vinograde, vidjeti Muster, Gospu gusaricu i Komunu.
Treći dan smo otišli na izlet na Biševo brodom. Za vrijeme vožnje smo mogli naučiti puno o otocima Visu i Biševu, njihovoj povijesti, prirodi i geologiji te vinogradima na samim liticama Biševa. Uživali smo u kupanju i ručku na brodu.
Četvrti dan je bio rezerviran za povijesni dio. Naime, obišli smo Prirovo, grčke i rimske ostatke u Visu. Gospodin Boris Čargo, arheolog i voditelj Arheološkog muzeja u Visu je na vrlo zanimljiv način govorio o grčkom i rimskom teatru na Prirovu, Issi kao polisu, najstarijem grčkom gradu, grčkoj nekorpoli na Martvilu te rimskim termama.
Peti dan smo otišli u polje gdje su naši gosti ponovno mogli vidjeti viške vinograde i maslinike te posjetiti Zadrugu Podšpilje kao i Titovu špilju.
Šesti dan su nam naši slovenski gosti pokazali njihovu prezentaciju o slovenskoj poljoprivredi, vrstama loše i zdrave hrane te predstavili svoju školu. Također smo imali radionicu mjerenja krvnog tlaka, šećera u krvi te pulsa. Nakon toga smo razmijenili sjemenke karakterističnih biljaka naših krajeva te posadili cvijeće u dvorištu naše nove škole.
Sedmi dan je bio rezerviran za dodjelu cerifikata i zajednički ručak u školi te posjet gradu Splitu. Učenici i profesori naše partnerske škole su imali priliku posjetiti Dioklecijanovu palaču i centar Splita.
Razmijenili smo iskustva te učili jedni od drugih pa nam je bilo jako ugodno i lijepo zajedničko druženje.
ERASMUS + AGRICULTURE 2.0 PROJEKTNI SUSRET U SALERNU, ITALIJA, 18.-25. 9. 2018.
20 učenika i 3 profesorice naše škole su otišli na projektni susret u Salerno i Roccapiemonte u Italiji gdje su se susreli s učenicima i profesorima partnerske škole Liceo Scientifico B. Rescigno Roccapiemonte.
Prvi dan smo predstavili projektne aktivnosti prve godine, naš otok Vis i projektni susret s učenicima i profesoricama iz slovenske partnerske škole, Šolski Center Novo Mesto. Talijanski učenici su predstavili njihovo istraživanje o poljoprivredi njihove regije, zdravoj domaćoj hrani i njihov projektni susret u Latviji s latvijskom partnerskom školom : Ventspils Valsts 1.ģimnāzija Kuldīgas. Razmijenili smo iskustva i učili jedni od drugih.
Drugi dan smo otišli u Paestum gdje smo posjetili grčke hramove, ostatke antičkoga grada i muzej. Također smo posjetili Vannulo, farmu gdje se uzgaja stoka za proizvodnju mozzarelle i gdje se proizvodi mozzarella.
Četvrti dan je bio rezerviran za prezentaciju o hidroponskom uzgoju u poljoprivredi i posjet hidroponskom vrtu.
Peti dan smo otišli na izlet u Amalfi gdje smo posjetili katedralu, divili se kulturi, te vidjeli nasade limuna. Neki od nas su posjetili Smaragdnu špilju.
Šesti dan smo posjetili Pompeje gdje smo učili o antičkom Gradu kojeg je poklopila lava u erupciji Vezuva. Neki od nas su otišli na Vezuv.
Sedmi dan smo posjetili otok Capri i učili o njegovo geologiji i prirodi.
Osmi dan smo imali aktivnosti iz biologije i kemije u školi te smo prisustvovali ceremoniji dodjele certifikata. Nakon toga, otišli smo u posjet tvornici prerade rajčica i drugog povrća gdje smo mogli vidjeti cijelo proces prerade rajčica i drugog povrća za konzumaciju iz staklenki s octom i drugim začinima.
Deveti dan je bio rezerviran za posjet Napulju.
Bili smo zaista sretni i ispunjeni novim znanjima, prijateljstvima te smo proveli nezaboravno vrijeme u Italiji.
Učinak na nas na temu poljoprivrede je bio u tradicionalnom i modernom uzgoju kao i kombinaciji s upotrebom moderne tehnologije. Naučili smo i o mogućnostima zaposlenja i rada u poljoprivrednom sektoru. Razmijenili smo primjere dobre prakse naših regija. Sve je to utjecalo na ostvarivanje projektnih ciljeva.
Zahtjev za izostanak s nastave do 3 radna dana
Zahtjev za izostanak s nastave od 4 do 7 radnih dana
Zahtjev za izostanak s nastave od 8 do 15 radnih dana
« Veljača 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
1. 08,00 – 08,45
2. 08,50 – 09,35
3. 09,40 – 10,25
veliki odmor 10,25 – 10,45
4. 10,45 – 11,30
5. 11,35 – 12,20
6. 12,25 – 13,10
7. 13,10 – 13,55