preskoči na sadržaj

Srednja škola "Antun Matijašević Karamaneo" Vis

Login
VIRTUALNA ŠETNJA

Virtualna šetnja školom


 https://tinyurl.com/38vt6nfz

eTwinning škola

UPUTE

UPUTE HZJZ, MZO i ŠKOLE ZA SPRIJEČAVANJE EPIDEMIJE COVID-19 


 

E-dnevnik

Škola za život

https://skolazazivot.hr/

 

E-škole

Tražilica
Kalendar
« Ožujak 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

RASPORED ZVONA

1. 08,00 – 08,45

2. 08,50 – 09,35

3. 09,40 – 10,25

veliki odmor 10,25 – 10,45

4. 10,45 – 11,30

5. 11,35 – 12,20

6. 12,25 – 13,10

7. 13,10 – 13,55

 

 

Uredovno radno vrijeme:

 08:30-11:30

DICA SA ŠKOJA

Suradnja škole i Nautic radija - Komiža

21. rujna 2019.

12. listopada 2019.

 

Besplatan Office s 1 TB prostora za pohranu svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola!

Safety Net

Aplikacija ima kviz, igre, natjecateljsko bodovanje, materijale o internetu i društvenim mrežama, sigurnost, zaštita, korisni linkovi... sadržaji za roditelje i učenike! Podržano od Carneta.

 

2.transnacionalni sastanak

 

Erasmus+ S.T.E.P.S. transnacionalni sastanak

9. 4. -11.4. 2018. Taranto, Italija

Na drugom transnacionalnom sastanku projektni parnteri su razgovorali o sljedećim temama:

1.  Razmjena mišljenja o projektnim ishodima i trenutnoj situaciji (završna faza projekta)
Projektni partneri su razmotrili finaliziranje projekta, ishode kreirane u Moodle-u, web stranicu, facebook stranicu i twinspace projekta. Profesori koordinatorske škole iz Italije finalizirali su projektnu stranicu s poveznicama na gore navedene stranice.
Koordinator je upoznao partnere sa statusom Moodle platforme i baza podataka u njoj nakon isteka dvije godine i planovima za obnavljanjem licence za međunarodnu suradnju na još godinu dana i pretvaranje datoteka u druge formate kako bi se postavili na projektnu web stranicu.
Projektni partneri su također razmotrili sve projektne ishode i njihove faze u pojedinoj partnerskoj školi. Skoro sve projektne aktivnosti su odrađene, samo neke su još ostale. Dogovoreno je da budući da projekt ulazi u završnu fazu svi pratneri moraju ispuniti Završno izvješće u Mobility Tool. Svi partneri su razmotrili njihove Mobility Tool i fazu pisanja. 
Skoro su sve aktivnosti vezane za projektne ishode gotove, samo ih je nekoliko ostalo u svakoj partnerskoj školi. Svi partneri će pridonijeti zajedničkom završnom izvješću kojeg prijavljuje koordinator te će također sudjelovati u finaliziranju projektnih ishoda kako bi se postavili na Europsku diseminacijsku platformu  i na projektnu stranicu.
Projektni partneri su također razgovaralai o mogućnostima i planovima za printanje nekih od ishoda kreiranih u Moodle-u.

2. Posjet Oceanografskom institutu u Tarantu radi definiranja tema za prezentiranje na završnom susretu, razgovor o evaluaciji i diseminaciji

Projektni parnteri su definirali teme za prezentiranje na završnom susretu (aktivnosti učenja/poučavanja) sa znanstvenim rezultatima u svakoj partnerskoj zemlji kao istraživanje učenika. 
Projektni partneri su definirali četiri teme koje će prezentirati učenici i znanstvenic is Instituta u alternaciji. Dogovorene teme i pranterske škole koje će ih prezentirati su: uzgoj dagnji 
I.I.S.S. ArchimedeTaranto Italija (talijanski učenici će prezentirati rezultate istraživanja o uzgoju dagnji u Tarantu , biologija okoliša - SŠ Antun Matijašević Karamaneo Vis  , (naša učenica, Mia Vojković će prezentirati vlastitio istraživanje o mikroplastici u morskim životinjanma i u pijeksu na otoku Visu, raznolikosti - RAMAZAN  ATIL ANADOLU LISESI Adana Turkey (turski učenici će prezentirati istraživanje o bioraznolikosti u njihovoj regiji Adana) I analiza mora – OgresValstsģimnāzija Ogre Latvija (latvijski učenici će prezentirati rezultate istraživanja nedostatka kisika u Baltiku). Izmijeniti će se ideje među projektnim koordinatorima škola partnera kao i s znanstvenicima Oceanografskog instituta u Tarantu emailom. Gore navedene teme će se prezentirati drugim dionicima kao što su znanastvenici na tim poljima, učenicima I profesorima koordinatorske škole te ravnateljima drugih škola u Tarantu. Prezentacija će uključivati ihode projekta koje će prezentirati učenici I profesori partnerskih škola.
Također je dogovoreno da se svi materijali za prezentaciju printaju u obliku brošure što će napraviti talijanska koordinatorska škola. Brošura će se korisititi za diseminaciju. 
Drugi oblici diseminacije su odrađeni u svakoj parnterskoj zemlji na regionalnoj i nacionalnoj razini, na facebooku. Planovi za buduću diseminaciju su tkaođer razmotreni.
Evaluacija projektnih ishoda, aktivnosti i susreta se do sad izrađivala putem upitnika što će se I nastaviti za drugi transnacionalni projektni susret, završni projektni susret (aktivnosti učenja I poučavanja) i za sve projektne ishode. Evaluacija će također uključivati I mišljenje zananstvenika s  Oceanografskog instituta u Tarantu.


3) Razgovor o ishodima projekta te o trećem projektnom susretu ( aktivnostima učenja i poučavanja)

Koordinatori škola partnera su razgovarli o organizaciji posljednjeg projektnog susreta. Aktivnsoti učenjai poučavanja će biti povezane s Tjednom mora u Tarantu pa će učenici: prezentirati svoj projektni rad, istraživački rad na jednu od tema iz točke 2, gledati dupine sa broda, posjetiti Pomorski muzej u Tarantu i raditi druge aktivnosti vezane uz more.

            
                    
 
 
 

preskoči na navigaciju